Årsreflektion 2023

Årsreflektion 2023

Årsreflektion 2023:

En tid av förändring & tillväxt

Med 2024 runt hörnet är det dags att ta ett steg tillbaka och reflektera över det händelserika året som gått, och vi är glada att få dela några av våra höjdpunkter med er.

 

 Sammanslagningen med Optimizers

En av de mest betydande händelserna för oss under året var sammanslagningen med Optimizers vilket banade väg för en bredare produktportfölj där vi nu kan erbjuda våra användare en helt ny integrationsplattform. Dessutom har tillägget av Säljappen App4Sales och förbättrad funktionalitet för sök och rekommendationer genom Tweakwise ytterligare förstärkt vårt produktutbud.

I och med sammanslagningen har vi gått från att vara 30 personer här i Sverige till att få över 100 nya kollegor internationellt och över 1600 kunder totalt.

 

 Arbetet bakom kulisserna

Bakom varje framgångsrik produkt finns ett dedikerat team.
Under 2023 har Vendres produktteam arbetat hårt för att optimera vår plattform och förbättra användarupplevelsen - och som de har gjort det!

I år har Vendres backendteam utfört hela 362 lanseringar! Dessa lanseringar har inte “bara” adderat över 197 283 rader av kod till vår plattform utan ännu viktigare, de har också resulterat i att över 208 276 kodrader har rensats bort för att göra vår plattform ännu smidigare och mer effektiv. De har dessutom stängt 572 user Stories och gjort ändringar på 3309 filer. 

 

 Topplanseringar 2023

Det finns en mängd nya och uppdaterade funktioner i Vendres plattform,  vi vill passa på att presentera ett axplock av dem lite närmare. 

Offerthanteraren
Med offerthanteringsstödet i Vendre finns möjligheten att be om en unik prissättning för en beställning och Vendres användare kan dessutom erbjuda sina kunder en offert baserat på önskade marginaler. När kunden har skickat sin offertförfrågan till butiken kan den visas och redigeras direkt i Vendres administration eller skickas via e-post för hantering utanför Vendre.

Bank ID + QR kod
Vendres integration till IDkollen innebär att alla våra användare har möjlighet att aktivera inloggning och kundidentifiering med BankID direkt i sin e-handel. En funktion som både konverterar och gör inloggningen smidigare!

Nya Produktbyggaren
Under Q4 lanserade Vendre en uppdaterad produktbyggare. Med hjälp av Vendres produktbyggare kan våra användares kunder bygga ihop egna produkter baserat på de val som konfigurerats. Den uppdaterade versionen har vid sidan av utökad funktionalitet dessutom fått ett ordentligt ansiktslyft för en förbättrad användarupplevelse.

Reservera i butik
Med funktionen “Reservera i butik” kan våra användare ta shoppingupplevelsen till nästa nivå genom att göra det enkelt för kunderna att förflytta sig mellan digital och fysisk shopping. För att reservera produkten fyller kunden i sitt postnummer och kan sedan välja sin närmaste butik för upphämtning. Funktionen har redan lanserats hos ett antal kunder, bland annat hos Ur&Penn.  

 

 Växande ekosystem av partners

Vår styrka ligger inte bara i våra produkt utan också i vårt ekosystem av olika partners. Under året har vi haft förmånen att få delta i ett flertal aktiviteter tillsammans med våra befintliga partners. Vi har även fått välkomna ett flertal nya, bland annat ID-kollen, Qliro, Seemli, Profitmetrics, Adrecord och Cookiebot. 

-

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att 2023 har varit en tid av förändring och tillväxt för Vendre. Nu ser vi fram emot att ta med oss våra nya kunskaper in i 2024, förvalta dem och skala upp ytterligare!

Hälsningar, Team Vendre