Integrera Microsoft NAV / Navision mot E-handel

 

NAV eller vad som har blivit Business Central är ett moget, anpassningsbart och framförallt växande affärssystem för bolag med nära relation & behov av e-handel. Vi på Vendre upplever ett tydligt uppsving av upphandling av NAV / BC senaste åren när också den lösningen blivit mer skalbar och modulär.

 

Det är inte längre bara jättar som kör NAV. Vi upplever att många bolag i mellansegmentet byter upp sig och tar affärssystemets roll på allvar med hjälp av NAV.

 
Karl Kihlbom, grundare och VD på Vendre

 

NAV ger e-handlare och produktbolag överlag stora fördelar. Framförallt i styrkan att kunna anpassa affärssystemet efter sina behov och integration mot e-handeln. Man kan också relativt enkelt skapa nya fält, och nya funktioner som hjälper den dagliga verksamheten.

 

När NAV ska integreras mot e-handeln gäller det dock att vara taktisk för att snabbt komma igång men också strategisk för att bygga en hållbar lösning över tid. Mellan NAV och E-handeln finns det olika sätt att kommunicera data och det viktigaste är egentligen att bestämma vilken data som ska synkas och hur ofta.

 

Viktigt att tänka på

 

Det finns några genvägar i integrationsarbetet som ofta glöms bort och som därmed kostar mycket extra pengar. 

 

  • Viktigast! Använd en leverantör som har integrerat med NAV tidigare och kan visa upp den komplexitet ni söker när det kommer till priser, rabatter och speciallösningar
  • Se till att NAV-konsulten är med i dialogen med e-handelsplattformen och ger sitt "GO" på att det är en bra, stabil och tekniskt hållbar lösning nu och framåt
  • Se till att det finns en dokumentation innan projektet startar med vilka fält som ska synkas och att både e-handelsplattformen och NAV-konsulten har lämnat offert på dessa saker
  • Gå igenom hur ofta olika data behöver synka mellan systemen.

 

Vendres plattform har nästan identisk uppbyggnad när det kommer till priser, rabatter och förhandlade priser som NAV. Med stöd för volymbaserad prissättning, datumbegränsning och framförallt, order och produktrabatter som avviker från prislistan. 

 

Läs mer om Vendre och Navision E-handel

 

 

 

Vad passar dig bäst?

Välj vilken butik du är intresserad av för att läsa mer om Vendre

 

Säljer till andra företag Säljer till privatpersoner Eget varumärke