KUNDCASE

Svets och Tillbehör

 

Läs hela caset


Svets och tillbehör

Svets och Tillbehör är ett grossistföretag med ett komplett sortiment av svets, svetstillbehör, skyddsutrustning, slipmaterial, verktyg och mycket mer. De har nått en stor framgång med sin digitala försäljning och har under de fem senaste åren dubblat sin omsättning.

Sedan starten 1984 har de haft som mål att kunna erbjuda sina kunder både ett brett sortiment av utrustning och en hög expertis. I deras välsorterade lager i Ystad har de produkter från de ledande varumärkena inom svets och verktyg. Dessa produkter säljer de både i butik och online mot B2B och B2C.

 

Besök Svets & Tillbehörs e-handel här!

 

 

Uppdrag

Efter flera år av fysisk handel ville Svets och Tillbehör undersöka sina möjligheter att sälja digitalt. De skaffade sin första e-handel på Pyramids plattform E-line, vilket blev ett första steg i deras e-handelsresa. De märkte snabbt att det fanns en stor efterfrågan av en mer användarvänlig e-handel för både B2C och B2B inom branschen, utbudet var dock lågt. 

För att utveckla sin e-handel efterfrågade Svets och Tillbehör en ny plattform som skulle göra det lättare för dem att hantera sina produkter och dess olika egenskaper. Då Svets och Tillbehör har ett så pass stort utbud av produkter, där en produkt kan ha ett flertal olika tillbehör som bör köpas tillsammans, efterfrågade de ett sätt att bygga paket utav sina produkter. För att uppnå de interna målen och möta både B2B- och B2C-kundernas behov valde Svets och Tillbehör att byta plattform från E-line till Vendre, med målet att ta sin e-handel till nästa nivå.

Mycket funktionalitet inbakat från start


“Vi fastnade för Vendre eftersom de har en bra och SEO vänlig plattform med mycket funktionalitet inbakat direkt från start. Samtidigt som de stödjer de stora affärssystemen direkt från standard, så det gick snabbt att starta"


Alexander Stenberg

Marknad & E-Handel, Svets och Tillbehör


Resultat

Tillsammans med Vendre lanserade Svets och Tillbehör sin nya e-handel under mitten av 2019. E-handeln uppskattas idag av både privatpersoner och företag och de omsatte hela 13 Mkr i e-handeln under 2020.

 

Läs hela caset och ta del av resultetet genom att klicka på knappen nedan! 

 

Läs hela caset