Referenser

Bygghemma storsatsar med Vendre

I korthet

Ägare: Bygghemma
Antal produkter: 100 000 st
Leveranstid: 8 veckor

Bygghemma som varit kund till Vendre i flera år genom butikerna Badshop & Golvshop utökar samarbetet med Vendre och startar den nya butiken Byggshop.

Bygghemma startar Byggshop som ett led i att ge kunder olika specialiserade butiker med stort sortiment inom respektive område. Byggshop kommer primärt att fokusera på renovering och nybyggnation.

Nyckelfunktioner

  • Responsiv design
  • Utökad filtrering av produkter
  • Köp golv per m2
  • Pristrappor
  • Variantval på produktsida
  • Integration till Microsoft Dynamics AX
  • Unik textgenerator för SEO

Leveranstid på 8 veckor

Ibland är det bråttom med att få ut en ny satsning. Bygghemma hade tagit ett strategiskt beslut och behövde en leverantör som klarade av att designa, bygga, integrera och lansera en e-handel snabbt. Vendre levererade en unikt designad e-handel, anpassad efter målgruppen och integrerad med affärssystemet Microsoft AX på endast 8 veckor.

Leveranstiden kan ses som en utmaning men Vendres plattform är modulärt utformad för att vara snabbjobbad och enkel att anpassa i både design och funktionalitet. Detta gjorde att vi kunde skapa en unik design baserat på de standardmallarna som finns och få saker behövde utvecklas unikt för denna satsning.

SEO-lösning utöver det vanliga

Sökmotorsoptimering är en av de viktigaste frågorna, både vid nystart och underhåll. Det är viktigt för sökmotorerna att varje produkt har en helt unik meta-titel och beskrivningstext för att produkterna ska kunna skiljas från varandra.

För att underlätta för Bygghemma har vi tillsammans byggt upp smarta mallar för meta-titlar så att titlarna alltid är unika, anpassade efter produkten, kategorin eller tillverkaren samt är säljande för kunden som läser den. Detta gör att Bygghemmas personal inte behöver gå in på alla 100 000 produkter och manuellt uppdatera säljande texter för sökmotorerna. Det sköter plattformen V-commerce helt själv. Det är inte bara praktiskt, det sparar också Bygghemmas personal mycket tid varje månad.

Ett butiksnätverk för flera butiker

Vendre har byggt ett system för att butiker i Bygghemmas koncern ska kunna dela produkter med varandra. När en produkt läggs upp i en butik kan den sen delas till andra butiker vilka kan ändra information och SEO-taggar för att optimera sin synlighet på sökmotorerna.

Stort sortiment

Genom delningen med de andra butikerna i koncernen har Byggshop på mindre än en månad publicerat 100 000 st artiklar i butiken. Samtliga artiklar med bilder, specifikationer och beskrivningar som gör att kunden får all information de behöver.

Filtrering

Artiklar i butiken kan filtreras genom en vänstermeny synlig i alla kategorier. Enligt tidigare studier vi har gjort ökar konverteringen i direkt relation med hur många som använder filtreringen. En bra filtrering = snabbare väg till rätt produkt = ökad chans för köp.

De drygt 100 000 st artiklarna har totalt cirka 1 300 000 datapunkter som kan filtreras och användas baserat på behov. Dock väljer Bygghemma ut några få saker i varje kategori som kunderna verkligen vill sortera på och är intresserade av.

Vendres filtrering utgår från specifikationen på produkten och Bygghemma kan enkelt själva lägga upp filtrerbara parametrar. Detta gör att de är fria att i varje produktgrupp kunna välja vad deras kunder ska kunna filtrera på.

Veckomöten

Bygghemma är en koncern med snabb utvecklingstakt och mycket unika behov. Varje vecka sitter vi ner tillsammans och tittar på veckans utvecklingspunkter och hur vi tillsammans kan optimera försäljningen ytterligare. Ständig utveckling är ett krav för att ta marknadsandelar från de konkurrerande företagen.

Läs mer

Besök sidan på: www.byggshop.se
Läs mer om Vendres e-handelsplattform

Konverteringsoptimering

Bubbleroom

Länk

E-handelsplattform

Diskteknik

Länk

E-handel

Kravspecifikation för e-handelsplattform

Det är inte helt enkelt att få ner alla krav och önskemål i en bra specifikation när man ska söka efter en ny e-handel / e-handelsplattform. Känner du igen dig?

Vi har skapat en mall som du kan ladda ner och fylla i för att vi ska få en bild av dina mål, ditt företag och dina önskemål på din nya lösning. Mallen täcker in många områden som är bra att gå igenom inför en ny e-handel. Du laddar enkelt ner dokumentet nedan och kan göra ändringar så att det blir aktuellt för ditt bolag.