Exempelbild

Att välja e-handelsplattform - Allt du behöver veta 

 Att välja e-handelsplattform är ett viktigt beslut att ta när man ska starta en e-handel då e-handelsplattformen är den tjänst som driver din webbutik, hanterar dina ordar och ger dig verktyg för att hantera din verksamhet. Idag finns det många e-handelsplattformar att välja bland och med så många alternativ kan det vara svårt att veta var man ska börja. 

I denna artikel har vi sammanställt allt du behöver veta för att välja rätt e-handelsplattform för just din verksamhet.

Först och främst är det viktigt att tänka på din budget. Det finns en mängd olika prispunkter för e-handelsplattformar, från gratisalternativ till avancerade plattformar som kostar tusentals kronor per månad. När du har bestämt din budget är det dags att tänka på vilka funktioner du behöver. Alla e-handelsplattformar har olika funktioner, men några viktiga delar att kika efter är: 

  • Hantering av produkter och inventering

  • Integrationer

  • Hantering av prissättning

  • Möjligheten att jobba frakt och returer

  • Skapa kampanjer och rabattkoder

När du har hittat en e-handelsplattform som uppfyller dina behov är det viktigt att undersöka dess support. Kommer du att ha tillgång till support när du behöver hjälp? Vilken typ av support erbjuder de - e-post, telefon eller livechatt?

En annan viktig faktor att undersöka är vilka betalningsalternativ som stöds av plattformen. Kommer den stödja de betalningsalternativ som dina kunder föredrar att använda? Detta kan inkludera kreditkort, PayPal, Klarna eller andra alternativ.

Slutligen är det viktigt att undersöka e-handelsplattformens skalbarhet och funktionalitet. Du vill ha en plattform som kan växa med din verksamhet över tid och hantera en större mängd trafik och försäljning, se därför till att du väljer en plattform som kan skalas upp utan att det påverkar dina kunder eller din verksamhet.

Om du är intresserad av hur Vendres e-handelsplattform fungerar kan du läsa mer om det här eller fylla i Vendres kostnadsfria kravspecifikation där du enkelt sammanställer de krav och önskemål som är viktiga för dig när det kommer till val av plattform.